Robin de Cocq met een positieve blik op deze bizarre tijden

Home 5 Medical Stories 5 Robin de Cocq met een positieve blik op deze bizarre tijden
“Gelukkig bleek dat wij als team ook tijdens Corona effectief konden samenwerken, waardoor kansen niet onbenut bleven.”

In maart 2020 veranderde alles. Het Coronavirus verspreidde zich razendsnel en dat had als resultaat dat iedereen en zo ook wij van OCRE vanuit huis gingen werken. Een spannende en uitdagende tijd gekenmerkt door veel veranderingen. Communicatie verliep heel anders en je had weinig direct contact met collega’s en andere mensen. Een groot gemis. Maar gelukkig bleek dat wij als team ook tijdens corona effectief konden samenwerken en snel konden schakelen. Hierdoor bleven kansen ook niet onbenut. Eurofins kon alle hulp gebruiken. Door ons bij OCRE flexibel op te stellen konden we ze van dienst zijn en is er besloten om ze direct te ondersteunen op locatie. Zo werkte ik, Robin de Cocq, van de een op de andere dag ineens in een totaal andere omgeving met andere doeleinden. Een mooie uitdaging!

Zodra het duidelijk was dat extra handjes nodig waren, zijn we meteen van start gegaan en hebben we een goed beeld kunnen vormen van o.a. de personeelsdynamieken, om zo doelgerichtheid van de organisatie te ondersteunen. Proactief meedenken en efficiënt samenwerken stonden (en staan) hier centraal. Al gauw ontstond er een hele leuk samenwerking. Door goed samen te werken konden we het expertiseniveau uitbreiden en hebben wij met zijn alle het voor elkaar gekregen dat bedrijfsprocessen op een vloeiende manier uitgebreid konden worden.

Vandaag de dag

Nu spreek in dagelijks kandidaten en vinden wij de beste mensen die bijvoorbeeld opgeleid kunnen worden tot Coronatester. Doordat ik bij de klant op locatie werk weet ik exact waar de behoeftes liggen en hoe we hier van waarde kunnen zijn. Wij kunnen de juiste professionals, bij de juiste bedrijven en projecten plaatsen. Wekelijks hebben we een toestroom van gemotiveerde mensen die zich volop willen inzetten om de coronacrisis te controleren. Deze toppers testen mensen in de teststraten, maar ook topsporters. Ik ben trots dat we met zo een groot team iets kunnen betekenen in deze aparte tijd.

Uiteindelijk hoop ik dat de coronacrisis zo snel mogelijk opgelost is zodat we weer terug richting ‘normaal’ kunnen gaan en iedereen op een gezonde en vrije manier kan leven zonder zich zorgen te maken. Tot die tijd zal ik mij blijven inzetten om waarde toe te voegen aan de strijd tegen COVID-19, waarde voor onze klant en waarde aan de leuke samenwerking met nieuwe collega’s. OCRE to connect.