Onze tips voor een goed CV

Home 5 Newsupdates 5 Onze tips voor een goed CV
Perons handing over a sheet of paper

Of je nou op zoek bent naar je eerste baan of naar een nieuwe uitdaging. Een compleet en goed onderhouden CV is onmisbaar. Met onze tips voor een goed CV val jij vast en zeker meer op!

Misschien zit er tussen onze vacatures wel jouw nieuwe uitdaging! Bekijk onze vacatures.

In een CV staat gegevens zoals je naam, adres en contactgegevens maar ook je werkervaring en andere nevenactiviteiten.

Door het maken van een CV stel jij je op papier voor aan het een recruiter of werkgever.

Deze informatie is onmisbaar op een CV:

 

Persoonsgegevens / personalia

In dit stuk van je CV zet je je naam, adres, telefoonnummer, email, en geboortedatum. Een handige toevoeging is om te vermelden of je wel of niet een rijbewijs hebt.

Werkervaring

In het kopje werkervaring laat je zien waar werkzaam bent geweest of nog steeds werkt. Noteer de functienaam en tijdsperiode wanneer je er werkzaam bent geweest. Maak ook een kleine omschrijving of lijst van taken die je bij deze functie hebt uitgevoerd.

Naast betaalde functies is het toevoegen van stages en vrijwilligerswerk ook een waardevolle aanvulling voor je CV.

Opleidingen / educatie

Schrijf de naam, datums en naam van de onderwijsinstelling op van wanneer je de studie/cursus/opleiding hebt gevolgd.

Ben je een starter op de arbeidsmarkt? dan is het wellicht een handige tip om je opleidingen boven je werkervaring te plaatsen.

Competenties en vaardigheden

Beschrijf hier jouw belangrijkste vaardigheden en competenties. Bijvoorbeeld je computervaardigheden, en sterke persoonlijke punten.

Beheers en spreek je meerdere talen? Zet dit ook op je CV.

Extra tips voor jouw CV

Maak je CV niet te lang, 2 a 3 pagina’s is genoeg. Je hebt de kans bij een lang CV dat deze niet nauwkeurig wordt bekeken.

Veel recruiters hebben software en tools tot hun beschikking waarmee ze op trefwoorden kunnen zoeken die belangrijk zijn voor de desbetreffende functie waar op je solliciteert. Gebruik dus relevante tref en zoekwoorden verspreid over je CV.

Maak jouw CV opvallend! Kies een mooie lay-out uit in Microsoft Word, download er een van het internet of ontwerp er zelf een. Zorg er wel voor dat je CV er professioneel uit blijft zien.

Als je wilt kun je ook een foto toevoegen aan je CV. Zo heeft een recruiter of werkgever ook gelijk een gezicht bij de persoon waarvan hij/zij het CV van aan het lezen is. Een foto is niet verplicht maar wel aangeraden. Zorg er wel voor dat deze een professionele uitstraling heeft.

Succes bij het maken van jouw CV en hopelijk kun je onze tips toepassen.